طرز تهیه 12 سوپ سرد خوشمزه و تابستانی ایرانی و فرنگی
به گزارش فروشگاه خورشید، سوپ سرد از انواع خوشمزه ایرانی و فرنگی است که به صورت سرد سرو می شود و برای فصول گرم سال به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی وعده انتخاب فوق العاده ای است. اما آیا می دانید طرز تهیه سوپ سرد ماست برای روزهای گرم تابستان چگونه است؟ سوپ سرد سبزیجات چطور آماده می شود و برای تهیه یک سوپ سرد تابستانی خوش طعم به چه مواد اولیه ای نیاز داریم؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه انواع مختلف سوپ سرد به عنوان یک پیش غذای تابستانی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد دستور پخت سوپ سرد پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه انواع سوپ سرد
قبل از اینکه یاد بگیرید سوپ سرد درست کنید، باید بدانید که سوپ سرد چیست؟ سوپ سرد نوعی سوپ است که همان طور از نام آن مشخص است، به صورت سرد سرو می شود. این سوپ معمولاً با استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه درست می شود و برای آبرسانی و تأمین ویتامین های و مواد معدنی مورد نیاز بدن بسیار مفید است.
شما می توانید با استفاده از انواع سبزیجات و میوه های تازه یا پخته شده سوپ سرد درست کنید و در روزهای گرم تابستان آن را به عنوان میان وعده یا یک پیش غذای سالم میل کنید. معمولاً دستور پخت سوپ سرد بسیار متنوع است و شما می توانید به روش های متفاوتی آن را درست کنید.
برای مثال آبدوغ خیار یکی از شناخته شده ترین انواع سوپ سرد ایرانی است که اتفاقاً طرفداران زیادی هم در تابستان دارد. اما اگر دوست دارید طرز تهیه سوپ سرد به عنوان پیش غذای تابستانی را به روش های مختلف یاد بگیرید، در ادامه پیشنهادات مجذوب کنندهی برای شما داریم.
1- سوپ سرد خیار
اگر در پی یک غذای گیاهی سبک در تابستان هستید و یا دوست دارید یک سوپ خوشمزه و راحت را برای پذیرایی از مهمان ها در تابستان درست کنید، پیشنهاد می شود همین امروز دست به کار شوید و سوپ سرد خیار را آماده کنید. این سوپ سرد با استفاده از خیار، شوید تازه، پیاز و سیر درست می شود و شما می توانید برای تهیه آن از یا حتی شیر گاو استفاده کنید. در ادامه می توانید با شیوه درست کردن سوپ سرد خیار آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد خیار
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- خیار: 5 عدد
- سیر: 3 حبه
- پیاز: 2 عدد
- آب سبزیجات: 2/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- شوید تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
- شیر سویا: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
طرز تهیه سوپ سرد گیاهی با خیار
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ سرد گیاهی با خیار باید اندازهی روغن زیتون در ماهیتابه بریزید. سپس خیار، پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید. سبزیجات را برای چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس آب سبزیجات را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید سبزیجات شما برای 15 تا 20 دقیقه در آب سبزیجات بجوشند.
بعد از این که همه سبزیجات نرم شدند، در این مرحله از دستور پخت سوپ سرد خیار باید همه مواد سوپ را در مخلوط کن بریزید و خوب با هم میکس کنید. سپس شویدهای تازه را به صورت ریز خرد کنید و همراه با فلفل سیاه آسیاب شده و اندازهی نمک به سوپ اضافه و کاملاً ترکیب کنید.
بعد از این که سوپ سرد آماده شد، باید آن را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود. درست قبل از سرو سوپ شیر سویا را به آن اضافه کنید و سوپ را میل کنید.
2- سوپ سرد آخو بلانکو
سوپ سرد آخو بلانکو یا همان سوپ بادام و سیر در واقع نوعی سوپ اسپانیایی معروف است که برای سرو در روزهای گرم تابستان در این کشور طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این سوپ سرد از نوعی بادام مخصوص استفاده می شود، اما شما می توانید با استفاده از بادام های معمولی که در دسترس دارید نیز این سوپ را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ آخو بلانکو
- مغز بادام: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- نان تست: 2 تکه
- سیر: 1 حبه
- سرکه: 1 قاشق چای خوری
- سیب خرد شده بدون پوست: 1 عدد
- نمک: به اندازه لازم
- روغن زیتون: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- انگور سبز (اختیاری): به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ سرد آخو بلانکو
برای درست کردن سوپ سرد اسپانیایی آخو بلانکو باید نان تست را خرد کنید. سپس آن را همراه با اندازهی آب سرد و سرکه در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. بادام ها را برای یک شب در آب بگذارید و بعد پوست آن ها را جدا کنید و همراه با سیب و سیر در مخلوط کن بریزید و مواد را کاملاً میکس کنید.
اندازهی نمک و سرکه به سوپ بزنید و بعد روغن زیتون را کم کم اضافه کنید و سوپ را دوباره در مخلوط کن میکس کنید. بعد از آماده شدن سوپ آن را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. موقع سرو می توانید روی سوپ اندازهی انگور بریزید و سوپتان را سرد میل کنید.
3- سوپ گازپاچو
گازپاچو نوعی غذای گیاهی اسپانیایی است که معمولاً با رنگ قرمز و مجذوب کنندهش شناخته می شود. این سوپ خوشمزه طرفداران زیادی در دنیا دارد و به روش های مختلف یا سبزیجات متفاوتی تهیه می شود. در طرز تهیه گازپاچو به روش اصیل و کلاسیک از اندازه زیادی گوجه فرنگی، خیار و روغن زیتون استفاده می شود. بعضی افراد گازپاچو به عنوان یک سوپ سرد اسپانیایی را رقیبی برای آب دوغ خیار خودمان می دانند. در ادامه می توانید با طریقه درست کردن این سوپ سرد خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد گازپاچو
- گوجه فرنگی رسیده: 6 عدد
- پیاز قرمز: 1 عدد
- خیار: 1 عدد
- فلفل دلمه ای قرمز یا سبز: 1 عدد
- ساقه کرفس: 2 عدد
- جعفری تازه خرد شده: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- پیازچه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- سیر: 1 حبه
- آب گوجه فرنگی: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن زیتون فرابکر: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب لیمو ترش تازه: 1 قاشق غذاخوری
- سس تند (اختیاری): 1 قاشق چای خوری
- شکر: 2 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ گازپاچو
در اولین مرحله تهیه سوپ سرد گازپاچو باید گوجه فرنگی را برای تهیه این سوپ سرد آماده کنید. برای این کار یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس گوجه فرنگی ها را برای چند دقیقه کوتاه در آب جوش بیندازید و بعد سریع آن ها را در ظرف آب یخ بریزید. بعد از 1 دقیقه می توانید پوست گوجه ها را جدا کنید.
سپس گوجه را خرد کنید و برای تهیه گازپاچو کنار بگذارید. سبزیجات دیگر را هم خرد کنید و همه مواد سوپ را همراه با سیر و آب گوجه فرنگی و سایر طعم دهنده ها در مخلوط کن بریزید تا سوپ کاملاً میکس شود. برای خواندن ادامه طرز تهیه سوپ گازپاچو به 3 روش و همچنین آشنایی با فوت و فن های طرز تهیه این سوپ می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
4- سوپ سرد گیلاس
سوپ سرد گیلاس از انواع سوپ سرد با طعمی دلچسب و تابستانه است که بر عکس همه سوپ های گرمی که تا به حال خورده اید، سرد سرو می شود. اگر از طعم گیلاس خوشتان می آید و از امتحان کردن طعم های نو لذت می برید، بهتر است حتماً دستور پخت سوپ سرد گیلاس با خامه، نان باگت و گوجه را یاد بگیرید و آن را امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد گیلاس
- گیلاس: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب کمپوت گیلاس یا مربای گیلاس: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- گوجه فرنگی گیلاسی: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد
- فلفل دلمه ای زرد: 1 عدد
- ریحان تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- سیر: 1 حبه
- روغن زیتون: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- سرکه بالزامیک: 3 قاشق غذاخوری
- نمک: به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ سرد گیلاس
در اولین مرحله از دستور پخت سوپ سرد گیلاس و گوجه باید گیلاس ها را بشویید، سپس هسته گیلاس ها را جدا کنید. سپس گوجه فرنگی را بشویید و خرد کنید. فلفل دلمه ای ها را هم به تکه های درشت خرد کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید. اجازه دهید سبزیجات خرد شده همراه با گیلاس برای مدت 30 دقیقه بمانند تا مزه ها به خورد هم بروند.
سپس آن ها را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. برای خواندن ادامه طرز تهیه سوپ سرد گیلاس و آشنایی با نکات مهم برای درست کردن این سوپ می توانید به مقاله مراجعه کنید.
5- سوپ سرد ماست و مرغ
بیشتر انواع سوپ سرد با سبزیجات و میوه های تازه درست می شود، اما اگر از طرفداران مرغ در سوپ هستید، می توانید این سوپ سرد را با استفاده از مرغ پخته شده نیز آماده کنید. در ادامه می توانید با طرز تهیه سوپ سرد مرغ و ماست آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد مرغ و ماست
- مرغ پخته و خرد شده: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب لیموترش تازه: 1 قاشق مرباخوری
- شوید تازه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 1 قاشق چای خوری
- ماست: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- خیار خرد شده: 1 عدد
- کرفس خرد شده: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- پیازچه خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ سرد مرغ و ماست
برای درست کردن سوپ سرد مرغ و ماست باید مرغ، آبلیمو، شوید، نمک، فلفل و پودر سیر را ترکیب کنید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. سپس با یک چنگال یا همزن دستی ماست را بزنید تا کاملاً خامه ای و یکدست شود. سپس ترکیب مرغ، خیار، کرفس و پیازچه خرد شده را به ماست اضافه کنید و سوپ سردتان را میل کنید.
6- سوپ سرد سبزیجات
سوپ سرد سبزیجات یکی از پرطرفدارترین انواع سوپ سرد است که شما می توانید آن را با سبزیجات مختلفی آماده کنید. در ادامه می توانید با طرز تهیه سوپ سرد سبزیجات با استفاده پیازچه و نخود فرنگی آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد سبزیجات
- کره: 50 گرم
- پیازچه: 200 گرم
- سیر خرد شده: 1 قاشق چای خوری
- نخود فرنگی: 450 گرم
- عصاره سبزیجات: 1 عدد
- آب: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
- خامه: 300 گرم
- قارچ: 200 گرم
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
- نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
- ریحان خشک: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ سرد سبزیجات
برای درست کردن سوپ سرد سبزیجات با استفاده از نخود فرنگی و پیازچه باید ابتدا پیازچه و قارچ را خرد کنید. سپس آن را همراه با کره در یک ظرف پیرکس بریزید و برای 6 تا 8 دقیقه با درب بسته در مایکروفر بگذارید تا نرم شود.
نخود فرنگی ها را هم در مایکروفر یا روی شعله گاز بپزید تا نرم شوند. نخود فرنگی، قارچ و پیازچه را ترکیب کنید. سپس عصاره سبزیجات را با نعناع و ریحان خشک نیز اضافه کنید و مواد را برای 7 تا 10 دقیقه تفت دهید یا در مایکروفر بگذارید.
بعد از آماده شدن مواد سوپ آن ها را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. اندازهی خامه، نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید برای 2 ساعت در یخچال بماند و خنک شود. سپس می توانید سوپ سرد سبزیجاتتان را با پیازچه تازه تزیین کنید و میل کنید.
7- سوپ سرد با دوغ
دوغ و ماست طبع خنکی دارند و از همین رو مصرف آن ها در هوای گرم تابستان می تواند حرارت بدن را کاهش دهد. در ادامه می توانید با آموزش طرز تهیه سوپ سرد تابستانی با ماست و دوغ آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد با دوغ
- دوغ: یک لیوان
- ماست ساده: 1 لیوان
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- ذرت: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- شوید تازه: به اندازه لازم
- خیار: 1 عدد
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ سرد با دوغ
برای تهیه این سوپ خنک برای تابستان باید ذرت ها را با اندازهی آب بپزید. سپس گوجه و خیار را به صورت نگینی خرد کنید. شوید را خرد کنید. حالا همه مواد را در یک ظرف بریزید و ماست و دوغ را به آن اضافه کنید. اندازهی نمک و فلفل سیاه به سوپ بزنید و آن را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود؛ سپس می توانید سوپ را میل کنید.
8- سوپ سرد موز
سوپ سرد موز یکی دیگر از انواع سوپ های سرد گیاهی است که بسیار سریع و راحت آماده می شود. شما می توانید برای تهیه این سوپ سرد هم از شیر گاو و هم از شیرهای گیاهی مثل شیر سویا، شیر نارگیل و شیر بادام استفاده کنید. در ادامه می توانید با روش درست کردن سوپ سرد موز آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد موز
- شیر: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- خامه پرچرب: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- موز رسیده: 2 عدد
- جوز هندی: 1/4 قاشق چای خوری
- آب لیمو ترش تازه: 1/2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ سرد موز
برای درست کردن سوپ سرد موز باید پوست موز را جدا کنید و آن را خرد کنید. سپس تکه های موز را با آب لیموترش تازه، شیر، خامه و پودر جوز هندی در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. بعد از اینکه سوپ آماده شد، آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس می توانید این سوپ سرد میوه ای را میل کنید.
9- سوپ سرد چغندر
سوپ سرد چغندر که به آن شالتی بارشچی نیز گفته می شود، یکی از خوش رنگ و لعاب ترین انواع سوپ سرد است که به خاطر رنگ صورتی مجذوب کننده و فواید بی نظیری که برای سلامت دارد، در سراسر دنیا به خصوص کشور لیتوانی بسیار محبوب و پرطرفدار است. در ادامه می توانید با دستور پخت سوپ سرد چغندر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد چغندر
- تخم مرغ آب پز: 2 عدد
- چغندر رنده شده: 500 گرم
- باتر میلک: 1 لیتر
- خیار بدون پوست: 1 عدد
- شوید تازه خرد شده: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک: به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ سرد چغندر
برای درست کردن سوپ سرد چغندر باید چغندر رنده شده، خیار، شوید، تخم مرغ و باتر میلک را در مخلوط کن بریزید و خوب با هم میکس کنید. سپس سوپ را برای 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شود. در نهایت می توانید یک عدد تخم مرغ پخته شده را برش دهید و را روی سوپ قرار دهید. با اندازهی پیازچه خرد شده هم سوپ را تزیین نموده و سرو کنید.
10- سوپ سرد گوجه و ریحان
مواد لازم تهیه سوپ سرد گوجه و ریحان
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز کوچک: 1 عدد
- ساقه کرفس: 1 عدد
- سیر: 1 حبه
- ریحان تازه خرد شده: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- برگ تازه و خرد شده آویشن: 1 قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی خرد شده:2 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب مرغ یا آب سبزیجات: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
طرز تهیه سوپ گوجه و ریحان
در طرز تهیه سوپ سرد گوجه فرنگی و ریحان باید در یک قابلمه کمی روغن زیتون بریزید. سپس پیاز، کرفس و سیر را برای 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. سپس ریحان، آویشن، گوجه فرنگی و آب گوشت را اضافه کنید. اجازه دهید مواد به جوش بیایند. سپس شعله گاز را کم کنید تا سوپ برای 10 دقیقه بجوشد. در سرانجام سوپ را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. سوپ را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
11- آبدوغ خیار
قدیمی ترها برای ناهار ظهرهای داغ تابستان گرما را بهانه می کردند و شش روز از هفت روز هفته بساط درست کردن آب دوغ خیار را علم می کردند. آب دوغ خیار هم یک غذای نونی مناسب برای و هم حسابی سیر کننده و سالم و پرانرژی بود و البته دل آدم را خنک می کرد. طریقه درست کردن آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. در ادامه می توانید با طرز تهیه آب دوغ خیار آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار
- ماست ترش یا شیرین (به ذائقه شما بستگی دارد): به اندازه دلخواه
- خیار ریز خرد شده: 400 گرم
- سبزی خوردن ساطوری خرد شده: 200 گرم (ریحان و نعناع باید حتماً در ترکیب آبدوغ خیار باشد)
- خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
- کشمش، گردو یا پودر گردو: به اندازه دلخواه
- سبزی خشک شامل نعناع خشک و شوید خشک: به اندازه دلخواه
- پودر ریحان خشک: به اندازه دلخواه
- پودر گل محمدی خشک: به اندازه دلخواه
- نمک: به اندازه دلخواه
- نان خرد شده، یخ و آب
طرز تهیه آبدوغ خیار
برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. بهتر است از استفاده کنید. اگر از ماست هم زده آماده استفاده می کنید البته نیاز به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست شود. سپس خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.
سایر مواد را هم به ترکیب بالا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. هر کدام از مواد بالا که با ذائقه شما سازگاری ندارند را می توانید حذف کنید. در مرحله بعد باید آب را اضافه کنید. اندازه آبی که اضافه می کنید بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی دوست دارند آبدوغ خیار را سفت و غلیظ میل کنند و بعضی هم آبکی و رقیق دوست دارند. بعد از یکدست شدن آبدوغ خیار با آب، نان ها را خرد کنید و به آبدوغ خیار اضافه کنید.
برای خواندن جزئیات طرز تهیه آبدوغ خیار و همچنین خواندن یک روایت مجذوب کننده در مورد آبدوغ خیار در دربار ناصرالدین شاه می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
12- سوپ سرد میوه سوئدی
سوپ میوه یکی دیگر از خوشمزه ترین انواع سوپ سرد است که برای درست کردن آن می توانید از میوه های تازه یا خشک استفاده کنید. سوئدی ها برای تهیه این سوپ از انواع میوه خشک استفاده می کنند. در ادامه می توانید با دستور پخت سوپ سرد سوئدی آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سرد سوئدی
- زردآلو خشک: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- سیب خشک: 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- هلو خشک: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- آلو خشک: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- کشمش بی دانه: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- توت فرنگی: چند عدد
- آب: 2 لیتر
- شکر: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- نشاسته: 3 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: 3 عدد
- پوست لیموی رنده شده: 1 قاشق چای خوری
- شربت تمشک: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- خامه زده شده: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- خلال بادام: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سوپ سرد سوئدی
برای درست کردن این سوپ میوه باید همه میوه خشک ها را بدون هسته در قابلمه بریزید. اندازهی آب به قابلمه اضافه کنید و میوه ها را برای 2 تا 3 ساعت بخیسانید. بعد از این مدت زمان شکر، چوب دارچین و پوست لیموترش و نشاسته را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید میوه ها برای 20 دقیقه به آرامی بجوشند. در سرانجام توت فرنگی و شربت تمشک را اضافه کنید و بعد از خنک شدن سوپ در یخچال آن را میل کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه سوپ سرد خوش طعم از چه چیزهایی استفاده می شود؟
برای درست کردن سوپ سرد شما می توانید از انواع میوه ها، سبزیجات تازه، آب مرغ، آب سبزیجات، شیر گاو و شیرهای گیاهی استفاده کنید.
آیا می توان در دستور پخت سوپ سرد مواد سوپ را پخت؟
بعضی از انواع سوپ سرد به صورت پخته شده آماده می شوند، سپس باید سوپ را در یخچال بگذارید و بعد از سرد شدن میل کنید.
سوپ سرد چیست؟
سوپ سرد نوعی سوپ است که همان طور از نام آن مشخص است، به صورت سرد سرو می شود. این سوپ معمولاً با استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه درست می شود و برای آبرسانی و تأمین ویتامین های و مواد معدنی مورد نیاز بدن بسیار مفید است.
منبع: افق کوروش