طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه

به گزارش فروشگاه خورشید، با استفاده از دستور پخت دونات می توانید صبحانه ای خوشمزه برای خود و خانواده آماده کنید. بله! با تهیه دونات های خوشمزه می توانید یک صبح معمولی را به روزی باشکوه تبدیل کنید. وقتی طرز تهیه دونات در خانه را یاد بگیرید، می توانید میان وعده های دلچسبی را همراه با چای در کنار دوستانتان بگذرانید. دونات ها واقعاً خیلی راحت تر از آنچه فکر می کنیم، درست می شوند. پس بدون اتلاف وقت، سراغ یادگیری طرز تهیه دونات خانگی چگونه است. با مقاله دیگری از وبلاگ خبرنگاران همراه باشید.

طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه

دونات مخمر یا دونات کیک؟

دو نوع دونات وجود دارند، یکی کیک و دیگری مخمر است. دونات کیک با خمیر شیرینی که با بکینگ پودر مخلوط شده است، تهیه می گردد. این پیراشکی دارای فضای داخلی لطیف و اسفنجی با نمای بیرونی کمی ترد است. از طرف دیگر، دونات مخمر از مخمر برای یاری به ایجاد خمیر استفاده می نماید و نسبت به نوع کیکی، سبک تر است.

هر دوی دونات ها طعم فوق العاده ای دارند. بعلاوه می توانید دونات ها را با کاکائو، شکر و مواد دیگر تزئین کنید. اگر می خواهید دونات را با ژله یا مربا پر کنید، توصیه می کنیم که از دونات مخمر بهره ببرید. در غیر این صورت، دونات کیک را در خانه درست کنید زیرا زمان پخت آن کمتر است.

حتما بخوانید: طرز تهیه پیراشکی آسان و خوشمزه برای 6 نفر

مدت زمان تهیه دونات خانگی

دونات ها به زمان زیادی برای تهیه احتیاج ندارند. برای انواع مخمر، باید اجازه دهید حجم خمیر به مدت یک ساعت و نیم افزایش یابد. سپس، خمیرها را داخل فر قرار دهید. در خصوص دونات کیک، خنک کردن خمیر به مدت دو ساعت یک مرحله مهم محسوب می گردد که به شکر اجازه می دهد تا مایع سایر مواد را جذب کند. می توانید از این مرحله بگذرید اما به یک دونات ترد در قسمت بیرونی و نرم در داخل نمی رسید.

وقتی خمیر شما آماده شد، فقط 2 تا 3 دقیقه طول می کشد تا هر دونات سرخ گردد. می توانید دونات ها را سه یا چهار بار در یک زمان سرخ کنید. اما نباید آنها را از این اندازه عبور دهید. شلوغی بیش از حد تابه باعث کاهش دمای روغن و ایجاد پیراشکی های چرب و روغنی خواهد شد.

آیا باید دونات را سرخ کرد؟

در بیشتر اوقات، دونات ها سرخ می شوند زیرا این ساده ترین روش پخت آنهاست. شما حتی احتیاجی به تجهیزات خاص کیک پزی ندارید و می توانید از اجاق خود بهره ببرید. اگر ترجیح می دهید پیراشکی های خود را بپزید، باید یک ظرف مخصوص پیراشکی بردارید و سپس زمان پخت را زیر نظر داشته باشید. دونات ها را به گونه ای نپزید که داخل آن خمیر شوند اما سعی کنید آنها را تا اندازه ای بپزید که ترد شوند.

حتما بخوانید: طرز تهیه کرم کاسترد با 2 دستور مختلف مخصوص

طرز تهیه دونات خانگی خوشمزه

این دستور تهیه چیزی در حدود 24 عدد دونات خانگی را آماده می نماید.

مواد تشکیل دهنده دونات:

  • 2 قاشق غذاخوری کره ب
  • 1 تا 1/2 فنجان شکر
  • 3 عدد تخم مرغ
  • 4 فنجان آرد همه منظوره
  • بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
  • 3 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/8 قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
  • 3/4 فنجان شیر 2 درصد چربی
  • روغن سرخ کردنی

طرز تهیه دونات

  1. کره و شکر را بزنید تا مخلوط خامه ای گردد

    ابتدا کره و 1 فنجان شکر را در یک کاسه بزرگ بزنید تا مخلوط غلیظ و کم رنگی بدست آید، حدود 5 دقیقه زمان ضروری است. این مرحله نه تنها دو ماده را با هم مخلوط می نماید، بلکه هوا را در خمیر ایجاد می نماید. در نتیجه بعداً بافت سبک تر و کرکی تری ایجاد می گردد. وقتی کره و شکر به خوبی با هم ترکیب شدند، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن، آنها را خوب هم بزنید.

  2. خمیر را ورز دهید و بگذارید استراحت کند

    در همین حال، در یک کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ پودر، 1 قاشق چایخوری دارچین، نمک و جوز هندی را مخلوط کنید. متناوباً مواد خشک را با شیر به مخلوط کره اضافه کنید و با هر افزودنی خوب آن را هم بزنید. این کار را ادامه دهید تا همه مواد خوب مخلوط شوند. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.

  3. خمیر دونات را برش دهید.

    خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده ای پهن کنید و آن را به شکل یک مستطیل بزرگ به ضخامت 1/4 اینچ درآورید. اشکال پیراشکی خود را با یک برش دونات آرد پاشی شده 2 تا 1/2 اینچی برش دهید. اگر قالب ندارید، می توانید از یک پیمانه یا یک فنجان برای برش بیرونی و یک نوک لوله برای حذف سوراخ مرکزی بهره ببرید.

  4. دونات ها را سرخ کنید

    در یک سرخ کن برقی یا اجاق گاز، حدود یک چهارم روغن را تا 375 درجه فارنهایت گرم کنید. دونات ها را سه یا چهار عددی در یک زمان اضافه کنید، مراقب باشید روغن زیادی اضافه نگردد تا بیش از 10 درجه فارنهایت و پیراشکی ها را به مدت 3 تا 5 دقیقه سرخ کنید و یک بار زیر و رو کنید تا از هر دو طرف قهوه ای طلایی شوند. پیراشکی ها را روی یک ورقه پخت که با یک توری خنک کننده پوشانده شده اند، قرار دهید و سرخ کردن را تا زمانی که تمام دونات ها پخته شوند، ادامه دهید. در صورت تمایل روی دونات های پخته شده را با کاکائو یا شکر تزئین کنید.

حتما بخوانید: دستور پخت کیک ساده

طرز تهیه دونات با شیر

احتمالا وقتی در جستجوی دستورهای مختلف برای دونات هستید، در بیشتر آن ها شیر را در فهرست مواد لازم دیده اید. ما می خواهیم در این قسمت شما را با یک طرز تهیه دیگر دونات با شیر آشنا کنیم.

مواد لازم

  • 500 گرم آرد سه صفر (تقریبا 3/5 پیمانه)
  • 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه
  • 60 گرم کره
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1/3 پیمانه شکر
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 پیمانه شیر
  • 1/4 پیمانه آب ولرم
  • نوک قاشق چای خوری وانیل

طرز تهیه

  1. آرد را سه بار الک کنید.
  2. خمیر مایه را با آب ولرم و یک قاشق شکر در یک لیوان شیشه ای مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید تا به عمل بیاید.
  3. اجازه دهید کره به دمای محیط برسد؛ سپس آن را با تخم مرغ، وانیل، شکر و شیر ولرم مخلوط کنید.
  4. خمیر مایه را به مخلوط کره اضافه کنید.
  5. آرد را به تدریج با قاشق چوبی اضافه کنید.
  6. خمیر را به مدت 10 دقیقه روی میز کار ورز دهید. هر بار اندازه کمی آرد بپاشید و خمیر را ورز دهید. اندازه آرد تقریبی ست و باید به اندازهی بریزید که خمیر به دست شما نچسبد.
  7. درون یک کاسه را چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید؛ سپس روی آن را سلفون بکشید و به مدت یک ونیم ساعت در جای گرم قرار دهید.
  8. پف خمیر را با مشت از بین ببرید.
  9. خمیر را با ضخامت 3 الی 5 میلی متر باز کنید.
  10. خمیر را قالب بزنید.
  11. خمیرهای قالب زده را روی یک سینی آردپاشیده شده قرار دهید و رویش را بپوشانید. اجازه دهید 45 دقیقه استراحت کند.
  12. دونات ها را یکی یکی در روغن داغ سرخ کنید.
  13. دو طرف دونات را سرخ کنید؛ سپس روی دستمال قرار دهید تا روغن آن کشیده گردد.

طرز تهیه دونات با شکلات

کاکائو یک ماده غذایی هیجان انگیز است که وقتی به شیرینی ها اضافه می گردد، طعم آن ها را زیر و رو می نماید. اگر شما هم عاشق طعم کاکائو و شکلات هستید، این طرز تهیه دونات با شکلات را از دست ندهید.

درواقع در این طرز تهیه کافی ست دونات خود را با هر دستوری که در دست دارید درست کنید و سپس دونات های خود را در سس شکلات فرو ببرید. با این کار شما، آب در دهان همه اعضای خانواده به راه می افتد.

مواد لازم

  • 100 گرم خامه صبحانه
  • 100 گرم شکلات تخته ای

طرز تهیه

  1. خامه صبحانه را روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد.
  2. شکلات تخته ای را خرد کنید و به خامه بیفزایید.
  3. به مواد زمان دهید و سپس آن ها را خوب مخلوط کنید.
  4. دونات ها را در سس شکلات فرو کنید.

فرق دونات و پیراشکی

ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشدکه فرق دونات و پیراشکی در چیست؟ یکی از تفاوت هایی که می توان برای این دو قائل شد، در طعم خمیر آن هاست. دونات نوعی دسر است که با یک خمیر شیرین درست می گردد؛ درحالی که خمیر پیراشکی لزوما همواره شیرین نیست و می توان آن را با موادی مثل سوسیس یا کالباس پر کرد.

نحوه مصرف دونات

دونات ها بهتر است روزی که تهیه می شوند، ترجیحاً در حالی که هنوز گرم هستند یا بیشتر از یک یا دو ساعت خارج از سرخ کن خورده شوند. اگر آن ها را در یک ظرف محکم در بسته ای نگهداری شوند، رطوبت داخل امکان جذب را افزایش می دهد و بعداً به دونات های خیس و مرطوبی منجر می شوند.

سعی کنید فقط پیراشکی هایی که آن روز خورده می شوند را تزیین کنید. به جای مانده را می توان در کیسه فریزر پلاستیکی قرار داد و در یخچال گذاشت. برای گرم کردن مجدد، دونات های یخ زده را روی یک ورقه پخت چرب نشده قرار دهید. کمی روی آن را با فویل بپوشانید و در دمای 350 درجه به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که داغ گردد گرم کنید. هنگام گرم شدن آن ها را تزیین کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه پیراشکی مرغ با خمیر حرفه ای

تزیین دونات

برترین قسمت تهیه یک دونات ساده در خانه این است که آن را درست همانطور که می خواهید تزئین کنید. تزیین باعث می شوند که بتوانید انواع مختلفی از دونات ها را داشته باشید:

  • شکلات مایع: 1/2 فنجان و 2 قاشق غذاخوری خامه پرچرب را با خود بیاورید. آن را بر روی 6 اونس شکلات نیمه شیرین خرد شده با همزن هم بزنید تا یکدست گردد. سپس 1 فنجان عصاره وانیل به آن اضافه کنید.
  • شکلات سریع: مایع شکلاتی را آماده کنید، سپس 2 فنجان شکر قنادی را با هم مخلوط نموده تا یکدست گردد. بگذارید 15 دقیقه یا تا زمانی که یکدست گردد، باقی بماند. 1 تا سه چهارم فنجان از آن تهیه می گردد.
  • مایع افرا: 2 فنجان شکر قنادی را هم بزنید. شیر 2 درصد چربی، 2 قاشق غذاخوری شربت افرا و نصف قاشق چایخوری طعم افرا به آن اضافه نموده تا یکدست گردد. 1 فنجان از آن درست کنید.
  • شکر زنجبیل: در یک کاسه، سه چهارم فنجان شکر را با 2 تا 3 قاشق غذاخوری زنجبیل ترکیب کنید. آن را به دونات های گرم اضافه کنید و هم بزنید تا روکشی براق ایجاد گردد.

ارزش غذایی دونات چقدر است؟

مواد غذایی دونات در هر 100 گرم به توضیح زیر هستند:

  • کالری: 171.5
  • کل چربی: 0.8 گرم
  • چربی اشباع: 0.2 گرم
  • سدیم: 158.7 میلی گرم
  • پتاسیم: 61.1 میلی گرم
  • کل کربوهیدرات: 42.1 گرم
  • فیبر غذایی: 3.2 گرم
  • قندها: 29.8 گرم
  • پروتئین: 1.4 گرم
  • ویتامین A: در حدود 0.3 درصد
  • ویتامین B-12: ندارد
  • ویتامین B-6: در حدود 0.9 درصد
  • ویتامین C: در حدود 2.8 درصد
  • ویتامین D: ندارد
  • ویتامین E: ندارد
  • کلسیم: 7.2 درصد
  • مس: 0.7 درصد
  • فولات: 0.4 درصد
  • آهن: 12.3 درصد
  • منیزیم: 0.8 درصد
  • منگنز: 48.6 درصد
  • نیاسین: 0.4 درصد
  • پانتوتنیک اسید: ندارد
  • فسفر: 0.4 درصد
  • ریبوفلاوین: 0.8 درصد
  • سلنیوم: 0.3 درصد
  • تیامین: 0.3 درصد
  • روی: 0.8 درصد

کلام آخر

بدون شک، هر بار که از جلوی شیرینی فروشی یا فروشگاه غلات عبور می کنیم، دلمان هوس دونات می نماید. همۀ ما دونات را دوست داریم و می توانیم آن را در خانه تهیه کنیم. دونات را می توان در هر ساعت از روز به همراه چایی یا شیر نوش جان کرد؛ اما به عنوان یک عصرانه انتخاب بسیار خوبی است. سعی کنید دونات ها را تزئین کنید تا بچه ها اشتیاق بیشتری برای خوردن آنها داشته باشند.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید