طرز تهیه ترشک زردآلو بازاری با 4 روش در خانه

به گزارش فروشگاه خورشید، ترشک یکی از خوشمزه ترین و البته برترین تنقلاتی است که می توانید در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه ترشک آلبالو را آنالیز نموده بودیم و اکنون می خواهیم به خاطر خواص زردآلو، طرز تهیه ترشک زردآلو را به روش بازاری و با روش های مختلف آنالیز کنیم.

طرز تهیه ترشک زردآلو بازاری با 4 روش در خانه

مواد لازم جهت تهیه ترشک زردآلو با جوهر لیمو

  • برگه زردآلو یک کیلو
  • آب یک لیتر
  • نمک 20 گرم
  • جوهر لیمو 100 گرم
  • شیره نبات یک فنجان
  • رنگ خوراکی به میزان لازم

1. طرز تهیه ترشک زردآلو

اولین مرحله از طرز تهیه ترشک زردآلو این است که آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. بعد از این که آب جوش آمد نمک و جوهر لیمو را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب همه مواد در آب حل شوند. در نهایت شیره نبات و رنگ خوراکی را بریزید و هم بزنید و در آخر زردآلوها را به ظرف اضافه کنید. اجازه دهید یک تا دو ساعت خوب مواد روی اجاق بجوشند بعد از روی اجاق بردارید و بگذارید خنک گردد. ترشک زردآلو شما آماده است. آن را می توانید در ظرف مناسب بریزید و هر زمان خواستید نوش جان کنید.

مواد لازم جهت تهیه ترشک زردآلو بدون جوهر لیمو

  • برگه زردآلو یک کیلو
  • آب یک لیتر
  • نمک 20 گرم
  • شیره نبات یک فنجان
  • رنگ خوراکی به میزان لازم

2. طرز تهیه ترشک زردآلو بدون جوهر لیمو

برای تهیه ترشک زردآلو بدون جوهر لیمو دقیقا همان مواد روش بالا را باید بهره ببرید و فقط دیگر در آن جوهر لیمو نمی ریزید اما خوب است به جایش برای آن که کمی ترشکتان ترش گردد چند قطره آبلیمو تازه بریزید. پس درست مثل روش بالا ابتدا آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید، بعد از این که آب جوش آمد نمک و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید و در نهایت شیره نبات و رنگ خوراکی و زردآلوها را اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید یک تا دو ساعت خوب مواد روی اجاق بجوشند بعد از روی اجاق بردارید و بگذارید خنک گردد. ترشک زردآلوی شما آماده است. نوش جان!

مواد لازم برای تهیه ترشک زردآلو با رب انار

  • زردآلو 20 عدد
  • رب انار 4 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یک قاشق چای خوری
  • نمک و شکر به میزان لازم

3. طرز تهیه ترشک زردآلو با رب انار

برای تهیه ترشک زردآلو با رب انار ابتدا بعد از شستن زردآلوها، هسته آن ها را در بیاورید و سپس آن ها با یک لیوان آب روی حرارت بگذارید تا به مدت 15 دقیقه نرم شوند. بعد رب انار، شکر و نمک را هم به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با شعله کم این مواد خوب به خورد هم بروند. در نهایت آبلیمو را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید و بگذارید ترشکتان خنک گردد. بعد میل کنید. نوش جان!

مواد لازم برای تهیه ترشک زردآلو خشک و ترش

  • قیسی زردآلو یک فنجان
  • انار نصف فنجان
  • زرشک نصف فنجان
  • آلو قرمز نصف فنجان
  • آب دو لیوان
  • نمک به میزان لازم
  • جوهر لیمو به میزان لازم

4. طرز تهیه ترشک زردآلو خشک و ترش

برای تهیه ترشک زردآلوی ترش یا ترشک قیسی ابتدا قیسی ها را در آب به مدت دو تا سه ساعت بخیسانید تا نرم گردد. بعد زرشک، آلو و انار را به همراه یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت خوب بپزند وقتی مواد خوب له شدند، گاز را خاموش کنید و آن ها را از صافی رد کنید و آنقدر با پشت قاشق فشار دهید تا چیزی غیر از هسته و پوست میوه ها باقی نماند. آب به دست آمده از میوه ها را مجدد در قابلمه بریزید و زیرش را روشن کنید بعد نمک و جوهر لیمو اضافه کنید و در نهایت قیسی های خیس خورده را بریزید و بگذارید حدود 20 دقیقه روی حرارت میانه بمانند تا به خورد هم بروند. ترشک ترش شما آماده است. بعدا می توانید هسته و مخلوطی که داشتید را هم به آن اضافه کنید. نوش جان!

اگر دوست دارید خودتان قیسی تهیه کنید می توانید طرز تهیه برگه زردآلو یا قیسی را در کتاب کاله بخوانید.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشک

همان طور که متوجه شدید، تهیه ترشک، چه طرز تهیه ترشک زردآلو باشد چه طرز تهیه ترشک آلبالو کار ساده ای است و می توانید به سادگی آن را در منزل تهیه کنید تا هم به صورت تنقلات آن را بخورید هم آن را به سوپ ترشک اضافه نموده و تجربه متفاوتی داشته باشید. اما دانستن نکات و فوت وفن های آن در تهیه بهتر ترشک لازم است.

اهمیت جوهر لیمو در تهیه ترشک

یکی از موادی که معمولا به ترشک اضافه می گردد جوهر لیمو است. جوهر لیمو به ماندگاری بیشتری ترشک و البته حفظ طعم مواد یاری می نماید. اما اگر نمی خواهید و یا جوهر لیمو در منزل ندارید می توانید آن را از مواد لازم تهیه ترشک حذف کنید.

بهبود طبع ترشک با گلپر

یکی از بهبود دهنده های طبع زردآلو و البته طبع ترشک، گلپر است. پس بهتر است هنگام مصرف میزانی گلپر روی ترشکتان اضافه کنید.

تهیه ترشک زردآلو با ترکیب میوه های دیگر

اگر دوست دارید ترشک زردآلو شما ترکیبی از میوه ها باشد می توانید آلبالو را به عنوان یک گزینه بهره ببرید. برای طرز تهیه ترشک زردآلو با آلبالو کافی است مراحلی که در تهیه ترشک زردآلو ترش گفتیم را طی کنید تا یک ترشک خوشمزه و ترش داشته باشید.

ترکیب ترشک و لواشک

افرادی که تنقلات ترش را دوست دارند احتمالا از ترکیب ترشک با لواشک هم بسیار لذت می برند. شما می توانید با تهیه لواشک زردآلو خانگی و ترشک آن یک ترکیب خوشمزه برای خودتان تهیه کنید. کافی است در مرحله آخر تهیه ترشک میزانی لواشک را خرد نموده به آن اضافه کنید و بگذارید میزانی نرم گردد.

تهیه خوراکی های مختلف با زردآلو

زردآلو از میوه های تابستانی است که خوب است با آن هم مربا درست کنید هم کمپوت. طرز تهیه کمپوت زردآلو و طرز تهیه مربای زردآلو را در کتاب کاله مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشک زردآلو بازاری با 4 روش در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشک زردآلو بازاری با 4 روش در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید