طرز تهیه شله زرد با آرد برنج ، به سادگی و در سه سوت
به گزارش فروشگاه خورشید، شله زرد یک پودینگ برنجی محبوب است که تمام طعم های اصلی یک دسر ایرانی را دارد. معمولا برای تهیه شله زرد از برنج استفاده می گردد اما اگر زمان کافی ندارید و می خواهید شله زرد فوری بپزید برترین راه استفاده از آرد برنج در تهیه شله زرد است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه شله زرد ساده را آنالیز نموده بودیم اما در ادامه طرز تهیه شله زرد با آرد برنج را مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه شله زرد با آرد برنج
- آرد برنج 2 پیمانه
- شکر 2-3 پیمانه
- آب 4 پیمانه
- زعفران دم کشیده به میزان لازم
- هل 1 قاشق چای خوری
- گلاب 1 پیمانه
طرز تهیه شله زرد با آرد برنج
1. مخلوط کردن آرد برنج و آب
اولین مرحله از طرز تهیه شله زرد با آرد برنج این است که آب مورد احتیاج برای تهیه شله زرد را داخل قابلمه مناسب بریزیم تا به جوش آید. در زمانی که آب جوش می آید، باید آرد برنج را در میزانی آب سرد بریزید و هم بزنید تا خوب در آب حل گردد. وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد این مخلوط را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.
2. اضافه کردن باقی مواد و سرو شله زرد
بعد از گذشته سه دقیقه شکر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در مواد بالا حل گردد بعد از پنج دقیقه هل، زعفران دم نموده و گلاب را اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. در نهایت بعد وقتی شله زردتان غلظت کافی پیدا کرد خلال بادام و پسته را اضافه کنید تا کمی داخل شله زرد نرم شوند. بعد شله زرد را خاموش کنید و در ظرف مدنظرتان برای سرو بریزید.
نکات تکمیلی برای تهیه شله زرد
همان طور که دیدید تهیه و پخت شله زرد با آرد برنج بسیار ساده و سریع است اما خوب است حالا که دست به کار شده اید و می خواهید شله زرد بپزید نکات کلی و مهم آن را هم برای تهیه شله زرد فوری، هم در تهیه شله زرد نذری و حتی شله زرد مجلسی بدانید.
استفاده از برنج، آرد و نشاسته برای تهیه شله زرد
برای تهیه شله زرد رایج ترین روش تهیه آن است که از برنج بخصوص برنج نیم دانه استفاده نمایند اما گاهی می توانید مثل دستور تهیه ای که مرور کردیم برای تهیه شله زرد فوری از آرد برنج به جای برنج بهره ببرید، به این ترتیب زمان پخت شله زردتان کمتر خواهد شد.
یکی دیگر از روش های تهیه شله زرد این است که در آن از انواع نشاسته در کنار برنج یا آرد برنج استفاده گردد که معمولا این نوع شله زرد غلیظ تر است. طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
نکاتی برای غلظت بهتر شله زرد
یکی از روش های افزایش غلظت بیشتر شله زرد این است که بگذارید خوب مواد بپزند و کاملا آب اضافه بخار گردد اما در کنار آن می توانید از انواع نشاسته هم برای تغلیظ شله زرد بهره ببرید.
تزیین شله زرد
برای تزیین شله زرد می توانید از مواد مختلفی مانند دارچین، پودر نارگیل، پسته خلال شده، خلال بادام، گلبرگ خشک شده گل رز و برش های لیمو و پرتقال و هر چیزی که به نظرتان مناسب و زیباست بهره ببرید.
نگهداری از به جامانده شله زرد
به جامانده شله زرد را می توانید به مدت 3-4 روز در یخچال نگهداری کنید. بهتر است آن را در فریزر قرار ندهید چون برنج آب می اندازد و شله زرد فوری که در این مطلب مرور کردیم هر زمان دوست داشتید تهیه کنید.
منبع: کتاب کاله