طرز تهیه حلوا گردویی اصیل تبریزی در خانه با تمام نکات
به گزارش فروشگاه خورشید، بعد از یک روز کاری شلوغ و خسته کننده، هیچ چیز بیشتر از خوردن یک لیوان چای داغ و یک شیرینی خوشمزه خستگی را از تنمان در نمی آورد. حلوا گردویی اصیل تبریزی می تواند همان شیرینی خوشمزه ای باشد که کاممان را شیرین می نماید. حلوا گردویی یکی از قدیمی ترین سوغات های تبریز است. این شیرینی سنتی، معمولا پس از ناهار و شام و همراه با چای سرو می گردد؛ اما می توانید آن را به همراه نان، به عنوان یک صبحانه مفصل و مقوی هم میل کنید یا در کنار سایر غذاها سر سفره افطار خود قرار دهید. خوردن این حلوای خوشمزه در وعده صبحانه یا سحری در ماه مبارک رمضان باعث می گردد تا بخشی از انرژی مورد احتیاج بدنتان در طول روز تامین گردد؛ چرا که این دسر بسیار مقوی بوده و شامل گردو و کنجد است.
گردو منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی از جمله ویتامین B6، ویتامین E، مس، اسید فولیک، فسفر و … بوده و برای بهبود عملکرد مغز، کاهش بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان سلامت پوست و مو مفید است. کنجد نیز حاوی پروتئین، آهن، روی و کلسیم است و در محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون، مبارزه با سرطان و تنظیم هورمون ها اهمیت دارد. نکته جالب در خصوص این شیرینی مجذوب کننده این است که برای تهیه آن به مواد اولیه زیادی احتیاج نخواهید داشت و احتمالا همین حالا بیشتر مواد مورد احتیاج برای تهیه آن را در منزل تان دارید. فقط کافی است یک بار این شیرینی خوشمزه را درست کنید تا هوادار دائمی آن شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوا گردویی اصیل تبریزی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه حلوا گردویی اصیل تبریزی
- گردو (آسیاب شده) یک پیمانه
- برنج نیم دانه دو پیمانه
- کنجد (آسیاب شده) نصف پیمانه
- روغن مایع سه چهارم پیمانه
- شکر یک و نیم پیمانه
- پودر نارگیل به میزان لازم
- پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه حلوا گردویی اصیل تبریزی
مرحله اول
حلوا گردویی تبریزی هم مانند شیرینی قرابیه و حلوای زنجبیل از دسرهای سنتی و محبوب این شهر است که در تمام ایران هواداران خاص خودش را دارد. این حلوای مقوی و خوشمزه را می توانید در کنار یک لیوان چای دمی در سفره افطار یا به عنوان میان وعده دلنشین سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید. برای تهیه حلوا گردویی، ابتدا باید برنج نیم دانه را بشویید. سپس آن در ظرفی ریخته و روی آن آب بریزید. اجازه دهید برنج به مدت 120 دقیقه خیس بخورد.
مرحله دوم
پس از گذشت 120 دقیقه، یک قابلمه روی حرارت گذاشته و روغن مایع را در آن بریزید . سپس برنج خیس خورده را آبکش نموده و داخل قابلمه بریزید. گردو ها را آسیاب نموده و کنار بگذارید. کنجد را به همراه گردوی آسیاب شده به مواد داخل قابلمه اضافه نموده و قابلمه را روی حرارت بگذارید. مواد را خوب تفت دهید. سپس یک پارچ را آب کنید. شکر را به آب پارچ اضافه نموده و هم بزنید.
مرحله سوم
آب و شکر را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید بجوشد. سپس زیر حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بپزد. هر چند وقت یک بار برنج را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از اینکه برنج به غلظت رسید، در قابلمه را برداشته و با یک قاشق چوبی هم بزنید تا برنج ته نگیرد . یک سینی را با کمی کره یا روغن چرب کنید. هنگامی که آب برنج گرفته شد و به روغن افتاد، آن را داخل سینی چرب شده بریزید و با یک قاشق سطح آن را صاف کنید.
مرحله چهارم
پس از صاف کردن سطح سینی، آن را کنار بگذارید تا حلوا کاملا سرد گردد. سپس با یک چاقوی تیز حلوا را به شکل لوزی ها یا مربع های یک میزان برش دهید. روی حلوا گردویی را با پودر پسته، پودر نارگیل و کنجد تزیین کنید. حالا حلوا گردویی اصیل تبریزی شما آماده است. نوش جان!
چند نکته برای تهیه حلوا گردویی اصیل تبریزی
- در صورت تمایل می توانید در مرحله سوم، یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده به مواد حلوا گردویی اضافه کنید.
- به جای برنج، در صورت تمایل می توانید از آرد برنج بهره ببرید.
- خوردن این شیرینی لذیذ به علت اینکه طبع گرمی دارد، در روزهای سرد زمستان در کنار چای بسیار لذت بخش است.
- این شیرینی بسیار مقوی است و خوردن آن در وعده های افطار و سحر به روزه داران توصیه می گردد.