طرز تهیه دونات ساده خانگی فوری، خوشمزه و بی دردسر
به گزارش فروشگاه خورشید، دونات یا همان پیراشکی نوعی شیرینی کلاسیک به شمار میرود که به علت بافت ترد و پفکیش بسیار مورد استقبال قرار گرفته و توانسته به خوبی دل کوچک و بزرگ را ببرد. روزهای تعطیل برترین فرصت برای تهیه این شیرینی خوشمزه است. طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل را در کتاب کاله می توانید بخوانید و آن را برای میهمانی ها و دورهمی های خود آماده کنید. اگر روزی تصمیم گرفتید آن را فوری و بی دردسر درست کنید می توانید طرز تهیه دونات ساده را هم این جا بخوانید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دونات
- آرد سه فنجان
- شیر سه چهارم فنجان
- کره یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- شکر یک چهارم پیمانه
- نمک سه چهارم قاشق چای خوری
- مخمر یک قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای روی پیراشکی
- پودر قند یک لیوان
- شیر 30 میلی لیتر
- وانیل یک قاشق چای خوری
- شکلات 150 گرم
- خامه داغ یک چهارم فنجان
طرز تهیه دونات ساده
1. خمیر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دونات ساده باید خمیر آن را آماده کنید. پس تخم مرغ، شیر، شکر، مخمر، وانیل و کره را در یک کاسه مناسب بریزید. مواد را خوب هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. در ادامه آرد را هم به آن ها اضافه کنید. مواد دونات را با یک قاشق چوبی هم بزنید تا جایی که خمیر خوب حالت نرمی و صافی داشته باشید. از هم زن ایستاده برای مخلوط کردن بهره ببرید تا کار برایتان راحت تر گردد. ابتدا با قلاب خمیر و سرعت کم آغاز کنید و سپس با سرعت میانه برای 8 تا 10 دقیقه هم بزنید. در ادامه خمیر را روی سطحی صاف و تمیز بگذارید. آن را برای 12-10 دقیقه کامل ورز دهید تا نرم و کش دار گردد. دقت داشته باشید که هنگام ورز دادن خمیر دونات نباید به دست بچسبد. بعد از ورز دادن روی خمیر را صاف نموده و داخل یک کاسه قرار دهید. روی کاسه را بپوشانید تا خمیر برای یک تا دو ساعت استراحت کند. طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه، دستور دیگری است که در کتاب کاله آورده شده است. آن را هم می توانید برای پخت دونات ها امتحان کنید.
2. آن ها را قالب بزنید
در مرحله دوم طرز تهیه دونات ساده مقداری آرد روی یک سطح صاف ریخته و خمیر را در آن خوب ورز دهید. در ادامه ورز دادن، خمیر دونات را پهن کنید و با استفاده از یک کاتر گرد بیسکوییت آن را قالب بزنید. اضافه خمیرها را دوباره رول نموده و چند دونات دیگر هم قالب بزنید. برای آن که به کارتان سرعت ببخشید کاتر را در آرد فشار داده و سپس روی خمیر قالب بزنید. سینی فر را از قبل با روغن کمی چرب کنید و دونات ها را با فاصله از هم بچینید. دونات های داخل سینی فر را برای 60 دقیقه با سلفون یا پلاستیک خوب بپوشانید تا به زیبایی پف نمایند. مقدار پف کردن به گرمای داخل اتاق هم بستگی دارد. برای آن که دونات ها به پلاستیک نچسبند می توانید آن را با کمی روغن چرب کنید. طرز تهیه دونات خانگی با شیر را هم حتما امتحان کنید.
3. پیراشکی ها را سرخ کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه دونات ساده برای سرخ کردن شان، تابه ای بزرگ انتخاب نموده و در آن روغن بریزید. روغن باید به حرارت 190 درجه سانتی گراد برسد. سپس دونات ها را با توجه به عمق تابه در آن سرخ کنید. تنها کافی است هر طرف را برای یک تا دو دقیقه سرخ نموده تا طلایی رنگ شوند. بعد از سرخ شدن ، روی یک دستمال کاغذی یا توری گذاشته تا روغن اضافه شان گرفته گردد. از سویی دیگر برای پخت آن ها در فر باید فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و دونات ها را برای 15 دقیقه در طبقه وسط آن بگذارید. روی آن ها باید قهوه ای طلایی شوند. مراقب باشید بیش از حد نپزند که خشک خواهند شد. بعد از پخت، آن ها را بیرون بیاورید تا خنک شوند. در نهایت آن ها را در ظرف موردنظر بچینید و با سس شکلاتی یا لعاب تزئین کنید. دونات به شکل های گوناگونی در بازار موجود است اما شما هم می توانید با خواندن طرز تهیه پیراشکی کرم دار یکی از مدل های رایج آن را در منزل تهیه کنید.
طرز تهیه لعاب
طرز تهیه لعاب برای روی دونات ها بسیار ساده است. برای این کار تنها کافی است در یک کاسه کوچک پودر قند، وانیل و شیر را اضافه کنید. آن ها را به خوبی با یکدیگر مخلوط شان کنید تا لعابی غلیظ برای روی دونات های ساده تان داشته باشید. در صورتی که دونات ساده را دوست ندارید می توانید طرز تهیه کرم پیراشکی را بخوانید و مدل دیگری از آن را امتحان کنید.
طرز تهیه سس شکلاتی
در طرز تهیه سس شکلاتی برای روی دونات، شکلات های تلخ و نیمه شیرین را خرد و در یک کاسه بریزید. خرد کردن آن ها باعث افزایش حجم شان می گردد و با حرارت کمتری آب خواهند شد. در ادامه خامه را در ظرف مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حال خامه را به ظرف شکلات ها اضافه کنید. روی کاسه را با یک بشقاب بپوشانید و برای یک دقیقه کنار بگذارید. در ادامه شکلات و خامه را با یکدیگر مخلوط کنید تا شکلات ها حل و سس براق گردد. در صورت باقی ماندن تکه هایی از شکلات در ظرف، مجدد آن را در مایکروویو یا روی حرارت گذاشته و برای 10 ثانیه مجدد با یکدیگر مخلوط شان کنید. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را در کتاب کاله هم می توانید بخوانید.
دونات های ساده را به آسانی در روزهای تعطیل برای عزیزان خود درست کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه دونات ساده
پیراشکی دونات های ساده برای سرو در میهمانی ها و تولدها بسیار مناسب هستند. برای پختی آسان تر و لذت بخش تر در ادامه به نکاتی اشاره نموده ایم که لذت پخت آن را برایتان دوبرابر می نماید.
نمک و مخمر برای تهیه دونات
در صورت نداشتن مخمر برای خمیر دونات ساده، جای هیچ نگرانی نیست چرا که می توانید طرز تهیه دونات بدون خمیرمایه را امتحان کنید. بعد از تهیه خمیر بهتر است به آن یک ساعت و نیم استراحت دهید و برای یک شبانه روز در یخچال بگذارید. با این کار نه تنها بهتر پف خواهند کرد بلکه طعم بهتری هم به خود می گیرند.
شیر و تخم مرغ در تهیه پیراشکی
در طرز تهیه دونات احتیاج است که مواد لازم به ویژه شیر و تخم مرغ به دمای محیط برسند. در صورت نداشتن فرصت کافی برای این کار می توانید تخم مرغ ها را همراه با شیر در یک قابلمه بشکنید. مخلوط را روی حرارت ملایم به آرامی و مداوم هم بزنید تا به دمای محیط برسد. برای دانستن تمامی نکات دونات ها می توانید طرز تهیه پیراشکی بازاری را بخوانید.
دمای روغن برای سرخ کردن دونات
احتیاج است برای سرخ کردن بهتر و سریع تر دونات ها، دمای روغن به دمای 170 درجه سانتی گراد برسد. برای اطمینان از دمای روغن می توانید از دماسنج بهره ببرید. در صورتی که دونات ها را در روغن خیلی داغ سرخ نکنید؛ نه تنها سرخ کردن آن ها زمان زیادی از شما می گیرد بلکه روغن زیادی هم به خود می کشند. با سرخ کردن دونات ها در روغن خیلی داغ، احتمال سوختن شان هم افزایش پیدا می نماید. البته می توانید آن ها را به صورت دسته های کوچک در روغن سرخ کنید. طرز تهیه پیراشکی لقمه ای را هم با این مواد می توانید امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله