چرا کوکی خشک میشه؟
به گزارش فروشگاه خورشید، گاز گرفتن یک کوکی گرم، لطیف و نرم که تازه از فر بیرون آمده، یکی از بزرگ ترین لذت های زندگی است. اما اگر تا به حال کوکی درست نموده باشید، غیرعادی نیست که کوکی های شما در بار اول خشک و سفت شوند. راهکار های زیادی برای این مشکل وجود دارند. با درک این راهکار ها می توانید کوکی هایی نرم و خوشمزه تهیه کنید تا بدین طریق افرادی که نمی توانند چیزهای سفت بخورند (بچه ها و کهنسالان) نیز از کوکی های شما لذت ببرند. ابتدا بیایید بفهمیم که با آن دسته از کوکی های خشک شده خود چه کاری می توانید انجام دهید. سپس در خصوص اینکه چرا کوکی خشک میشه صحبت خواهیم کرد.
با کوکی های خشک شده چه کار کنیم؟
کوکی های خشک را دور نریزید. هنوز راهی برای استفاده مجدد از این شیرینی های خوشمزه وجود دارد. کوکی های سفت و خشک ممکن است بافت نرمی نداشته باشند اما هنوز آن طعم بیسکویتی خوشمزه را دارند. این بدان معناست که شما به راحتی می توانید از این کوکی های خشک شده بهره ببرید. پس برای اینکه بدانید با کوکی های خشک شده باید چکار کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
1- کراست کوکی درست کنید
برای تهیه کراست کوکی از خرده های کوکی خشک شده بهره ببرید. کاری که می توانید انجام دهید این است که ابتدا کوکی های خود را در کیسه فریزر قرار دهید، در آن را سفت ببندید و با وردنه خرد کنید. اگر غذاساز دارید، کار شما راحت تر است. وقتی همه چیز خوب آسیاب شد، یک یا دو قاشق غذاخوری کره آب شده را با کوکی ها مخلوط کنید.
2- کره کوکی درست کنید
از کوکی ها برای درست کردن یک ساندویچ عالی بهره ببرید. در یک غذاساز یا همزن، کوکی های خرد شده، شکر قهوه ای، کره ذوب شده و ادویه جات دلخواه مانند جوز هندی، میخک، دارچین، وانیل کمی نمک را اضافه کنید. آنقدر هم زدن را انجام دهید تا مخلوط کاملاً با هم ترکیب گردد و قوام خامه ای به خود بگیرد.
چرا کوکی خشک میشه؟
وقتی در هواپیما هستید، پوست شما از رطوبت کامل خالی می گردد و احساس می کنید که پوستتان خشک و چروکیده شده است. برای کوکی ها در آشپزخانه شما هم همین اتفاق میفتد. آنها از نرم بودن به سفت شدن تبدیل می شوند زیرا آغاز به خشک شدن می نمایند و به محض اینکه آنها را از فر بیرون می آورید، شیرینی های خشک تحویل می گیرید. هر رطوبتی که در کوکی ها باقی می ماند، همواره در حالت تبخیر است. راه های مختلفی برای نرم نگه داشتن کوکی ها وجود دارند و بعلاوه می توان این شیرینی های خوشمزه را طوری درست کنید که برای چند روز خشک نشوند.
دلایل خشک شدن کوکی و راه چاره
برای دفعه بعدی که کوکی درست می کنید، اشتباهات مشابه را مرتکب نشوید. در ادامه ما به شما یاری می کنیم تا بفهمید چه کاری را اشتباه انجام داده اید تا بتوانید دفعه بعد اشتباه خود را جبران کنید. دلایل خشک شدن کوکی و راه چاره به توضیح زیر هستند:
1- آرد زیاد اضافه کردید
آرد را با استفاده از پیمانه اندازه گیری نکنید. استفاده از پیمانه اندازه گیری ممکن است در زمان صرفه جویی کند اما آرد را نیز فشرده می نماید تا بیشتر از آنچه واقعاً احتیاج دارید، مصرف کنید. با این حال، راه نادرست دیگر استفاده از ترازو است. بهتر است هر فنجان آرد همه منظوره را به 130 گرم تبدیل کنید. به این ترتیب، همواره اندازه مناسب آرد را تهیه نموده اید.
2- به اندازه کافی از تخم مرغ استفاده نکردید
وقتی از خودتان پرسیدید: چرا کوکی خشک میشه؟ باید بدانید تخم مرغ به تعداد کم استفاده کردید. با آنالیز تعداد تخم مرغ های خود مطمئن شوید که طبق دستور کار عمل نموده اید. دفعه بعد یک یا دو تخم مرغ اضافه تر بهره ببرید.
3- کوکی ها جای نامناسب قرار دادید
پاسخ این سؤال که: چرا کوکی ترک میخوره این است کوکی های تازه خود را در فضای باز یا در یخچال نگهداری می کنید برای جلوگیری از این امر، شیرینی ها را با نصف تکه نان تازه در یک ظرف دربسته قرار دهید. نان به مرطوب نگه داشتن کوکی های شما برای حداقل یک هفته یاری می نماید.
4- شکر یا چربی کافی اضافه نکردید
کاهش قند و چربی کوکی ها، نه تنها طعم آن را تغییر می دهد بلکه بافت آن را نیز نرم می نماید. شکر و کره فقط در طعم و مزه کوکی ها تأثیر ندارد. این دو ماده غذایی بعلاوه رطوبت را اضافه می نمایند. اگر از دستور تهیه کوکی خانگی پیروی می کنید، مطمئن شوید که شکر و کره خود را به درستی اندازه گرفته اید.
5- کوکی ها را بیش از حد پخته اید
همه فرها یکسان نیستند و وقتی برای اولین بار کوکی درست می کنید، ممکن است لازم باشد کوکی های خود را زودتر از فر بیرون بیاورید. برای برترین نتیجه و تا زمانی که در تهیه دستور غذا اطمینان بیشتری پیدا کنید، بهتر است شیرینی ها را درست قبل از پخت کامل از فر خارج کنید. گرمای به جامانده کوکی ها را نرم می نماید.
چه عاملی کوکی ها را نرم می نماید؟
کوکی ها بر اساس موادی که با آن درست می شوند، نرم یا لطیف یا ترد و شنماینده می شوند. همه چیز در خصوص حفظ رطوبت است. کوکی هایی که حاوی اندازه زیادی کره، شکر قهوه ای یا زرده تخم مرغ هستند، کوکی های نرم و جویدنی خواهند بود زیرا این مواد باعث افزایش رطوبت می شوند و کوکی ها را برای مدت طولانی تری نرم نگه می دارند.
از طرف دیگر، یک کوکی برای همواره نرم نخواهد بود زیرا فاقد عناصر لازم برای حفظ رطوبت است. سعی کنید یک زرده تخم مرغ اضافی را به مخلوط وارد نموده یا اندازهی از شکر سفید را با قهوه ای تعویض کنید.
3 راه اساسی برای نرم نگه داشتن کوکی
برای نرم شدن و نرم نگه داشتن کوکی های خود و اینکه چرا کوکی خشک میشه، ر اه های زیر را امتحان کنید:
1- از شکر قهو ه ای بهره ببرید
دو قاشق غذاخوری شکر قهوه ای روشن یا تیره را به دستور کوکی خود اضافه کنید. شکر قهوه ای می تواند رطوبت اضافی را به علت ساختار مولکولی خود در کوکی ها نگه دارد. گلوکز و فروکتوز موجود در شکر قهوه ای باعث فراوری رطوبت می شوند. منظور از وجود رطوبت، تهیه شیرینی های نرم و لطیف است.
2- خمیر کوکی را به شکل تپه در فر قرار دهید
دفعه بعد که در حال پختن دسته ای از کوکی ها بودید، سعی کنید خمیر را به جای صاف کردن آنها روی ورقه پخت، به صورت تپه ای بریزید. با این کار وسط کوکی ها نرم می شوند و می توانید از خوردن شیرینی های نرم لذت ببرید.
3- از شربت ذرت بهره ببرید
شربت ذرت همان چیزی است که شکر معکوس نامیده می گردد، به این معنی که در دمای اتاق مایع است. چرا شربت ذرت مهم است؟ زیرا اگر فقط یک قاشق غذاخوری از آن را به دستور غذا اضافه کنید، یک کوکی با لبه ترد و مرکز نرم به شما می دهد که برای مدت طولانی تری به همین شکل باقی می ماند.
کلام آخر
به یاد داشته باشید، هوا دشمن کوکی ها است و رطوبت را بیرون می کشد. پس کوکی های خود را در ظرف در بسته بگذارید و در گوشه ای از خانه قرار دهید. بعلاوه، مهم است که دستور پخت دقیق کوکی را بلد باشید تا با سؤال اینکه چرا کوکی خشک میشه، روبرو نشوید. استفاده از کره، شکر قهوه ای و تخم مرغ بیشتر می توانند کوکی های شما نرم و لطیف نمایند. بدون شک با چند بار تهیه کوکی خانگی نسبت به استفاده از اندازه مواد لازم آگاهی پیدا خواهید کرد.
منبع: اسنپ مارکت